Soğanı ortadan ikiye yarınca geçiyor! Ne morluk kalacak ne kızarıklık, etkisi inanılmaz

ÇEŞİTLİ NEDENLERDEN KAYNAKLANABİLİR

Morluklar genellikle vücutta ilk meydana geldiğinde kırmızı ve kırmızıya yakın renklerde olabilir. Bu kırmızılık zaman içerisinde önce mavi ardından koyu bir mor rengini alır. Morluğun oluştuğu bölgelerde genellikle daha hassas olur ve bazı kişiler ağrı hissedebilir. Vücudumuzda oluşan morluklar; yaralanma ve bir yere çarpma, sert bir darbe veya düşmeye, spor yaralanmaları, burkulmalar gibi çeşitli nedenlere bağlı olarak oluşabilir.

KALP SEVİYESİNİN ÜSTÜNDE OLMALI

Vücudumuzda oluşan morluklar kol ve bacak gibi bölgelerde ise bu bölgeler kalp seviyesinin üzerinde tutulmalıdır. Bu sayede o bölgenin geçici bir süre daha az kanlanması sağlanılabilir. Daha az kanlanması şişliğin ve ağrının az olmasını sağlayabilir. Ayrıca, kan dolaşımı azalacağından morluk olan bölgede renk değişimi de giderilir. Bölgeyi güneşe tutmak, iyileşme sürecini hızlandırabilir.

İLK GÜN BUZ KOMPRESİ UYGULANMALI

Moraran bölgeye uygulanabilecek etkili yöntemlerden biri de buz kompresidir. Yaralanmanın ilk gününde yapılması gereken bu uygulamada, buz torbası ince bir havluya sarılarak uygulanır. Buz kompresi bölgeyi soğutur. Bu soğuma kanamayı durdurmaya katkıda bulunur. Kanamanın durması ile şişlik azalır, morluk daha az belirgin olur.

BANDAJ FAYDA SAĞLAYABİLİR

Vücutta morarmanın meydana geldiği bölgede şişme olduğu takdirde buraya bandaj sarılabilir. Bu hususta dikkat edilmesi gereken mühim bir nokta vardır. Bu da bandajın çok sıkı sarılmamasıdır. Bandaj ile dokular sıkıştırılır. Kılcal damarlarda kan sızıntısının önüne geçilir ve bu sayede şişlik azalmış olur.

KIRMIZI ET VE PATATES ETKİSİ

Soğuk kırmızı eti morarmalarda kullanmak çok eski bir yöntemdir. Bir yere çarpmanın ardından cildinizin moraracağını düşünüyorsanız soğuk kırmızı et harika bir yöntem olacaktır. Morarmanın meydana gelmeden bölgeye soğuk kırmızı eti koyup beklemelisiniz. Kırmızı etin morarma üzerine olan etkisine şok olacaksınız. Kırmızı etin yanı sıra patates de etkili bir yöntemdir. Ağrı ve iltihabın azaltılmasında patates yardımcı olur. Patatesi ortadan kesilip 5 dakika boyunca uygulanmalıdır.

EN SIK BAŞVURULAN YÖNTEM: SOĞAN

Soğan, morluk ve şişliklerde kullanılan etkili ve çok sık başvurulan bir alternatif tedavi yöntemidir. 1 adet kuru soğanı dilimleyin, morluk olan bölgeye koyun ve bekletin. Soğanın içeriğinde bulunan ve güçlü bir antioksidan olan Quercetin, iltihaplanmayı azaltarak şişlik ve ağrıya karşı koruyucu bir etki gösterir, morluğun daha kısa sürede geçmesini sağlar. Ayrıca yoğun C vitamini ve sülfür içeriğine sahip soğan, cildin yenilenmesine ve iyileşmesine yardımcı olur. Kolajen üretimini destekleyerek cildin esnekliğini ve iyileşme kapasitesini artırır.

MAYDANOZ VE SİRKE GÜCÜ

Maydanoz, içerdiği yüksek miktarda C vitamini ve flavonoidler sayesinde morlukların görünümünü azaltmada etkili bir bitkidir. Anti-inflamatuar özellikleriyle şişliği indirir ve cildin yenilenme sürecini hızlandırır, böylece morlukların daha hızlı geçmesine yardımcı olur. Bir miktar maydanozu alın, ezin ve macun kıvamına getirin. Morluk olan bölgeye sürün, 5 dakika gibi bir süre bekledikten sonra ılık su ile temizleyin. Bunun dışında her derde deva olan sirke de, asidik yapısı ve içerdiği antioksidanlar sayesinde morlukların iyileşme sürecini hızlandırır. Düzenli uygulandığında, cildin kan dolaşımını artırarak şişliği ve ağrıyı azaltır, morluğun daha hızlı geçmesine yardımcı olur.

TUZ VE LİMONUN ETKİLİ BİRLEŞİMİ

Tuz ve limon, birlikte kullanıldığında morlukların iyileşmesini hızlandıran etkili bir ikili oluşturur. Buna bağlı olarak temiz bir bez parçasının üstüne bir limonun suyunu dökün, üstüne de tuz ekleyin. Ardından o bezi morluk olan bölgenin üstüne koyun ve 30 dakika kadar bir süre bekleyin. Limonun asidik yapısı cildin yenilenmesini desteklerken, tuz ise kan dolaşımını artırarak morluğun şişkinliğini ve ağrısını hafifletir. Bu iki doğal bileşen, cildin daha hızlı iyileşmesine katkıda bulunur.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir